Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber

Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber

Sales Manager Indoor & Vertical Farming

Heb jij passie voor technisch hoogstaande projecten en ben je technisch opgeleid? Spreekt zowel projectmanagement als technologische innovatie jou aan op het gebied van LED groeilicht?

Ben je ook bekend met Indoor & Vertical Farming en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de toekomstige grootschalige projecten op dit gebied door jouw inhoudelijke bijdrage.

Wanneer je daarnaast voldoende commerciële vaardigheden hebt dan is deze nieuwe rol bij MechaTronix echt iets voor jou. Ik ga graag het gesprek met je aan!

MechaTronix werd in 2007 opgericht in Taiwan. Met inmiddels het hoofdkantoor in Nederland en toegewijde productiefaciliteiten in Nederland, Canada en Taiwan. Daarnaast beschikt het bedrijf over engineering faciliteiten in Nederland, alsook in Taiwan een geavanceerd thermisch R&D- en expertisecentrum voor diverse industriële toepassingen. Het DNA van het bedrijf is innovatie gebaseerd op het koelen van elektronica. Laat dat nou net hét belangrijkste knelpunt zijn in de hedendaagse groeilicht technieken, en zeker bij Indoor & Vertical Farming. Vandaar dat MechaTronix zich op dit segment richt en ruimte heeft voor iemand die zich daar volledig op toelegt.

Daarmee is MechaTronix toonaangevend in de wereld van geavanceerde LED-groeilicht oplossingen. Vanaf de oprichting specialiseert het bedrijf zich in de markt van LED-groeilicht, meer specifiek in warmtemanagement en productie van mechanische onderdelen. MechaTronix brengt vernieuwende technologieën en inzichten naar de wereld van tuinbouw-assimilatiebelichting, met als doel de hoogst mogelijke opbrengst te generen in combinatie met stuurbaarheid en herhaalbaarheid. Kennis en innovatie stond vanaf het begin centraal, en is altijd een onderscheidend kenmerk geweest.

MechaTronix is onderdeel van de Eight Lakes group, een groep bedrijven met een omzet van meer dan 180 miljoen dollar met triple A rating en 40% solvabiliteit, gevestigd in Wommelgem (België) en Breda (Nederland). Daardoor combineert het bedrijf hoogwaardige Aziatische technologie en productie met de kernwaarden van een West-Europese marktleider.

Sinds de oprichting is het bedrijf jaarlijks sterk gegroeid, zowel in omzet als in wereldwijd marktaandeel. Wegens deze continue groei en de focus op Indoor & Vertical Farming is deze nieuwe vacature ontstaan.


Sales Manager Indoor & Vertical Farming


Functie

Kansen zien en creëren binnen de snel veranderende wereld van Indoor & Vertical Farming

 • Technische oplossingen bieden voor innovatieve internationale Indoor & Vertical Farming vraagstukken.
 • Ontwikkelen van LED groeilicht oplossingen voor een diversiteit aan daglichtloze omgevingen van researchprojecten tot commerciële indoor grow rooms.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en realisatie van prestigieuze Vertical Farming meerlagen teelt projecten wereldwijd.
 • Verantwoordelijk voor het identificeren en evalueren van potentiële totaalprojecten in de internationale glastuinbouw.
 • Contacten leggen en relatie opbouwen met potentiële klanten c.q. investeerders in de wereld van Indoor & Vertical Farming, en deze continu onderhouden.
 • Bezoeken van internationale beurzen en branche-evenementen om contacten te leggen met potentiële prospects.


Profiel

Een creatieve denker met een lange termijnvisie op Indoor & Vertical Farming die beschikt over (teelt)technische kennis en inzicht

Functie-eisen

 • Een afgeronde Technische of bedrijfskundige opleiding op hbo- of wo-niveau.
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring in de praktische toepassing van hoogwaardige technologieën.
 • Kennis en ervaring in integreerbare oplossingen van LED groeilicht is gewenst.
 • Ervaren met het commercieel en technisch pitchen voor internationale prospects.
 • Je bent bekend met het proces van tenderen voor potentiële projecten.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels en Nederlands.
 • Je bent een teamspeler die zeer zelfstandig kan opereren.
 • Je bent bereid tot internationaal reizen als het werk erom vraagt.


Competenties

 • Je kan omgaan met tegenslagen en bent volhardend.
 • Analytisch sterk onderlegd en nauwkeurig.
 • Zelfwerkzaam en in staat om te gaan met zeer veel vrijheid.
 • Communicatief vaardig en een verbinder pur sang.
 • Technische kennis en affiniteit met teelt zijn essentieel.
 • Je begrijpt wat eigenaarschap inhoudt en vindt verantwoordelijkheid nemen vanzelfsprekend.


Plaats

Hybride, voornamelijk Home Office of onderweg.
Je bent bereid 1x per twee weken naar Wommelgem (BE) en/of Breda (NL) te reizen voor overleg met het complete team.


Aanbod

MechaTronix biedt een uitdagende functie aan waarin je bijdraagt aan het toekomstige succes van het bedrijf. Een baan met veel vrijheid en zelfwerkzaamheid binnen een dynamisch en sterk groeiend bedrijf. Voor de juiste kandidaat zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden beschikbaar.

De salarisindicatie is afhankelijk van ervaring en netwerk circa €65.000,- bruto op jaarbasis, naast een leaseauto, een pensioenplan en uitgebreide opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Reageren

MechaTronix heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Sales Manager Indoor & Vertical Farming exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.

Voor meer informatie kun je bellen Danny Fiere via +31 (0)6-49 87 97 87.

Sollicitaties uitsluitend via www.ceresrecruitment.nl.

Uitgebreide informatie over het bedrijf is te vinden op www.horti-growlight.com.
Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.